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유기유가 바라는 것은...
60년대 이후 식기로서 자취를 감춘 후 전통이 깊은 식당에서나 어쩌다 만나 볼 수 있었던 노란 금빛을 띄고 있는 놋그릇(유기)이 요즘에는 웬만한 일반한정식 식당 등에서도 제법 흔하게 볼 수 있게 되었습니다. 국가경제의 급속한 성장으로 인한 국력의 신장과 더불어 조상전래의 김치, 막걸리, 비빔밥 등 전통의 음식문화에 대한 우수성이 알려지면서 한류문화의 한 부문으로 각광을 받게 된 것입니다. 이제 우리 전통문화에 대한 재평가를 통하여 놋그릇(유기)의 유익한 효능과 그 쓰임새의 다양성을 통하여 역사상 흔치 않은 우수성이 밝혀짐으로써 아름다운 한국, 지혜로운 한국, 건강한 한국으로 세계 식문화의 한가운데 우뚝 서기를 기대해 봅니다.
What ugiu hopes for…
Traditionally in the past, the yellowish-golden and organic Yugi(Korean bronze ware) could only be seen very rarely or in deeply traditional Korean restaurants but since the 1960s, it has become commonplace amongst many dining establishments. National power in Korea has grown due to the rapid growth of the national economy, as well as the excellence found within the traditional food culture such as kimchi (side dish made of seasoned vegetables & salt), makgeolli (rice wine) and bibimbap (mixed rice with meat and assorted vegetables) which have ultimately all become infused as part of the Korean “Hallyu” Wave culture. Now, through the reevaluation of our traditional culture, we expect to stand in the center of the world through our food culture which represents the beautiful Korea, wise Korea and healthy Korea, and this will all be made possible by revealing the unique excellence in history that can be experienced through the efficacy of Yugi(Korean bronze ware) and its many uses.
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